V Chodově se rozdávaly tituly krajský přeborníků a přebornic v rapid šachu

10.05.2022 21:30

V sobotu 2. dubna 2022 se v krásných prostorech Kulturního a společenského střediska v Chodově uskutečnil krajský přebor mládeže v rapid šachu, který byl součástí šestého ročníku Chodovského šachového festivalu. Děti bojovaly ve třech věkových kategoriích, do kterých nastoupilo celkem 43 hráčů a hráček.

V nejmladší kategorii U10 (ročníky 2012 a ml.) chybělo trio favoritů Lukáš Zrůst, Nikola Kůsová a Diana Romanko, které bylo pozváno na další skauting pořádaný Šachový svazem ČR. Toho využil Filip Grosser (KŠ Tietz), který bez ztráty kytičky opanoval turnaj nejmladších před triem pětibodových hráčů, u nichž až pomocné hodnocení rozhodlo o pořadí. Stříbro bral Daniel Vo (ŠK Valdštejn Cheb), bronz Filip Pokorný (ŠK K. Vary). Černý Petr a bramborová medaile tak zůstala domácímu želízku v ohni Kubovi Surému. Nejlepší dívkou byla šestnáctá Klára Bártová (KŠ Tietz)

Kategorii U12 (ročníky 2010 a ml.) vyhrál rovněž s plným bodovým ziskem Vojtěch Červinka (ŠK Karlovy Vary), před oddílovým kolegou Jaroslavem Ugrenovichem a třetí Magdalenou Tegdovou (KŠ Tietz), která se zároveň stala nejúspěšnější dívkou.

V nejstarší mládežnické kategorii U14 (ročníky 2008 a ml.) se do třetice z vítězství radoval hráč s plným bodovým ziskem, a to Petr Mikoláš (ŠK K. Vary) před Vojtou Tegdou (KŠ Tietz) a jeho oddílovým parťákem Jiřím Stádníkem. Nejúspěšnější dívkou byla celkově čtvrtá Anna Koval (KŠ Tietz).

Doprovodný turnaj dospělých měl letos status krajského přeboru (33 účastníků). Pro letošní rok vyhrál největší favorit Jiří Soukup (KŠ Tietz) před Tomášem Lorencem (ŠK K. Vary) a Rudolfem Hlaváčem (TJ Olympie Hroznětín), který se stal zároveň nejlepším seniorem. Nejlepším juniorem byl celkově osmý Stanislav Srba (ŠK K. Vary).

Děkujeme klubu ŠK Spartak Chodov za uspořádání krajského přeboru s vysokou přidanou hodnotou.

Výsledky: U10, U12, U14 a OPEN

Článek na webu sachychodov.cz

autor: Miloš Hüttner s přispěním webu sachychodov.cz

 

Zpět