Rozpis soutěží družstev - sezóna 2014/2015

06.07.2014 22:06

Soubor ke ztažení - RozpisKV1415.doc (83kB)

Rozpis soutěží družstev na sezónu 2014/2015
Sportovně technická komise Krajského šachového svazu Karlovy Vary
 
A: Názvy soutěží:
Od sezóny 2014/2015 se pro soutěže organizované KŠS svazem Karlovy Vary používají názvy:
Krajský přebor I – navazuje na stávající Krajský přebor
Krajský přebor II – navazuje na stávající Krajskou soutěž 1
Krajská soutěž – navazuje na stávající Krajskou soutěž 2
 
B: Vedoucí soutěží (a zároveň i administrátoři):
Krajský přebor I (dále KPI): Milan Latislav, E: latislav@volny.cz, mobil: 605488929
Krajský přebor II (dále KPII): Oldřich Rosendorf, E: rosendorfo@seznam.cz, mobil: 776154594
Krajská soutěž (dále KS): Tomáš Ornet, E: tomasornet@seznam.cz, mobil: 607673703
Vedoucí soutěží se řídí Statutem vedoucích soutěží, který vydala STK KŠS Karlovy Vary.
Vedoucí soutěží vydávají číslované řádné a mimořádné Zpravodaje se závaznými informacemi. 
 
C: Pořadatel:
Pořadatelem soutěží je Krajský šachový svaz Karlovy Vary, Dr. Davida Bechera 18,  360 01 Karlovy Vary, IČO : 7096 5340, bankovní spojení: RF-Banka Karlovy Vary, číslo účtu: 915976001/5500. Řídícím orgánem je Sportovně technická komise KŠS Karlovy Vary.
 
D: Právo účasti:
Právo účasti mají družstva, která se do příslušné soutěže kvalifikovala svými výsledky v minulé sezóně, nebo do ní byla zařazena řídícím orgánem soutěže, v souladu s článkem 3.4.3 SŘ o obsazování uvolněných míst v soutěžích.
Přehled oprávněných družstev:
Krajský přebor I: 
1. Baník Sokolov, 2. ŠK Karlovy Vary, 3. AVZO Františkovy  Lázně, 4. ŠK Caissa Nová Role, 5. TJ Baník Habartov, 6. ŠK Global Sokolov, 7. Karlovarský šachklub Tietz C, 8. TJ Tašovice, 9. Šachový klub Chodov, 10. TJ Spartak Horní Slavkov, 11. TJ Ostrov
Krajský přebor II:
1. TJ Baník Sokolov B, 2. TJ Jiskra Aš, 3. ŠK Global Sokolov B, 4. TJ Baník Habartov B, 5. ŠK Karlovy Vary B, 6. TJ Olympie Hroznětín, 7. ŠK K-servis Cheb, 8. ŠK Chodov B, 9. TJ Ostrov B, 10. Karlovarský šachklub Tietz D,  11. TJ Tašovice B.
Krajská soutěž:
1. ŠK Mariánské Lázně, 2. ŠK Chodov C, 3. ŠK Karlovy Vary C, 4. TJ Baník Sokolov C, 5. TJ Jiskra Aš B, 6. TJ Olympie Hroznětín B,  7. TJ Olympie Hroznětín C, 8. ŠK K-servis Cheb, 9. Karlovarský šachklub Tietz E, 10. Karlovarský šachklub Tietz F.
Proti zařazení družstva lze podat námitku do 31.7.2014 k STK KŠS Karlovy Vary bez nutnosti hradit poplatek za námitku.
 
E: Hrací systém:
Soutěže družstev, řízené STK KŠS Karlovy Vary, se v této sezóně hrají systémem:
KPI: systém pro 12 osmičlenných družstev každý s každým jednokolově
KPII: systém pro 12 osmičlenných družstev každý s každým jednokolově.
KS: pětičlenná družstva – systém bude upřesněn podle počtu startujících na losovací schůzi.
Hodnocení výsledků: zápasové body (3,1,0), skóre, dále dle Soutěžního řádu.
 
F: Hrací termíny:
KPI a KS: 
2014 – 19.10., 9.11., 23.11., 7.12., 2015 – 4.1., 18.1., 1.2., 15.2., 1.3., 22.3., 12.4. – jako 1. liga
KPII:
2014 – 2.11., 16.11., 30.11., 14.12., 2015 –11.1.,25.1., 8.2., 22.2., 15.3., 29.3., 19.4.– jako 2. Liga
O tom, které termíny budou v jednotlivých soutěžích případně vynechány, rozhodne STK na svém veřejném zasedání v neděli 28. září 2014 (dále Losovací schůze). 
 
G: Začátky utkání:
Začátek utkání soutěží je stanoven na 10:00 hodin. Čekací doba pro družstvo je 1 hodina.
 
H: Tempo hry:
Tempo hry je v KPI, KPII a KS stejné: 90 minut na 40 tahů a 30 minut do konce partie s přídavkem 30 vteřin na tah.
 
I: Přihlášky:
Družstva se přihlašují E-mailem příslušnému vedoucímu soutěže:
KP I, KP II a KS – přihlášky do 31.7.2013
KS – přihlášku lze odevzdat nejpozději na losovací schůzi s platbou startovného a s předložením soupisky na místě.
Spolu s přihláškou je třeba zaslat potvrzení o platbě pokut za minulou sezónu 2013/2014, nebo je třeba zaslat identifikaci platby pokuty. Bez uhrazení pokuty klubem nebudou družstva vpuštěna do soutěží. Platbu pokut dokládá vždy nejvýše umístěné družstvo oddílu/klubu v soutěžích KŠS Karlovy Vary.
Přihlášky zaslané po termínu, případně dodatečné odhlášení bude sankcionováno – viz. část pokuty.
Formulář přihlášky je v příloze tohoto rozpisu.
 
J: Soupisky:
Každé družstvo je povinno odeslat soupisku družstva vedoucím soutěží do termínu konání losovací schůze, případně ji na losovací schůzi předat vedoucímu soutěže. Soupiska musí obsahovat všechny náležitosti dle čl. 3.5.1. Soutěžního řádu. 
 
Pokud do doby vydání úvodního zpravodaje nebudou odstraněny závady na soupiskách dle pokynu Vedoucích soutěží, přičemž průkazní břemeno o odstranění závad leží na straně oddílů a klubů, bude postupováno takto:
Ze soupisky budou vyškrtnuti hráči, pokud budou členy základní sestavy, či jim bude pozastavena činnost, pokud nebudou členy základní sestavy v případě že:
- hráč nemá řádnou registraci u ŠSČR (platí i pro registraci cizinců)
- cizinec nemá přidělené ID FIDE
- host nemá doložený souhlas s hostováním mateřského oddílu či klubu
Odstranění závad u hráčů s pozastavenou činností je nutné provést nejpozději do 31.1.2015, jinak budou také vyškrtnuti ze soupisky. Hráč s pozastavenou činností může nastoupit k utkání až poté, kdy tuto skutečnost oznámí vedoucí soutěže v pravidelném či mimořádném zpravodaji.
V KS lze kdykoliv dopisovat pouze nově registrované hráče (= hráči, jejichž registrace u ŠSČR vznikla až po zahájení soutěže) na konec soupisky. Obdobné pravidlo platí i pro cizince, kde je navíc podmínkou přidělení ID FIDE. Dopsaný hráč může nastoupit k utkání poté, kdy tuto skutečnost oznámí vedoucí soutěže v pravidelném či mimořádném zpravodaji.
Limit pro maximální počet volných hráčů na soupiskách pro oddíly/kluby, které hrají pouze soutěže KŠS Karlovy Vary (tedy mimo KŠ Tietz), je roven počtu družstev v soutěžích KŠS Karlovy Vary, minimálně je však roven čtyřem (= každý klub může mít alespoň 4 volné hráče, i když nesplňuje podmínku o počtu družstev v soutěžích). Pro KŠ Tietz platí ustanovení SŘ ŠSČR.
 
K: Řízené losování:
Řízené losování bude provedeno v souladu se SŘ ŠSČR.
 
L: Pravidla:
Všichni účastníci soutěží jsou povinni řídit se platnými dokumenty ŠSČR a KŠS - Pravidly FIDE, Soutěžním řádem, tímto rozpisem a pokyny Vedoucích soutěží. 
 
M: Startovné, poplatky a náklady:
Oddíly či kluby jsou povinny za každé družstvo v soutěžích uhradit startovné do 31.7.2013 ve výši:
Krajský přebor I 1000 Kč (700,- Kč startovné + 300 Kč poplatek ELO FIDE)
Krajský přebor II 700 Kč (700,- Kč startovné)
Krajská soutěž 400 Kč (400,- Kč startovné)
V Krajské soutěži lze startovné zaplatit nejpozději v hotovosti na losovací schůzi.
Registrační poplatek za účast cizince v soutěži je stanovena na 300,- Kč /soutěž.
Náklady spojené s účastí v soutěži si účastníci hradí sami.
 
N: Postupy a sestupy:
Postupy a sestupy jsou obecně určeny článkem 3.4.2. Soutěžního řádu. Vzhledem k tomu, že reorganizace soutěží nebyla dokončena – v Krajském přeboru I a II není naplněn stav 12 družstev, bude i v příštím roce (2015/2016) uplatněn článek 3.4.3. Soutěžního řádu na neobsazená místa.
 
O: Námitky a odvolání:
Námitky ve smyslu článku 2. Odvolacího řádu ŠSČR se podávají k Vedoucímu soutěže a zasílají se na jeho adresu. Poplatek ve výši dané platnou Ekonomickou směrnicí ŠSČR se platí na účet KŠS Karlovy Vary.
Odvolání ve smyslu článku 3. Odvolacího řádu ŠSČR se podává k STK KŠS Karlovy Vary a zasílá se na adresu STK Karlovy Vary. Poplatek ve výši dané platnou Ekonomickou směrnicí ŠSČR se platí na účet KŠS Karlovy Vary.
P: Hlášení a zveřejňování výsledků
Zástupce domácího družstva je povinen podat hlášení o výsledku zápasu v den konání zápasu nejpozději do 18:00 hodin (SMS, e-mail, telefon). Způsob hlášení výsledků upřesní vedoucí soutěže na losovací schůzi a zveřejní v úvodním zpravodaji (ÚZ). 
Výsledky a zpravodaje z kola budou zveřejněny v hrací den nejpozději do 20.00 na webových stránkách ŠSČR. Ve zpravodaji již nebudou uváděny tabulky a výsledky, jen bude oznámena platnost výsledků a tabulek zveřejněných na webu ŠSČR. 
Výsledky budou zveřejněny jako neúplné, pokud některé družstvo neodešle včas výsledek. Vybraná pokuta (viz. pokuty) za pozdní odeslání poslouží na zpracování opakovaného zveřejnění výsledků.
 
Q: Rozhodčí:
Rozhodčí na zápasy deleguje komise rozhodčích ve spolupráci s řídícím soutěže. Delegace rozhodčího na příslušný zápas bude oznámena předem v rozpisu či ve zpravodaji. Pokud nebude rozhodčí delegován, určí ho pořadatel pokud možno z řad přítomných rozhodčích.
 
R: Komunikační zařízení:
Bez dovolení rozhodčího je zakázáno mít v hracím prostoru mobilní telefon nebo jiný elektronický komunikační prostředek, není-li zcela vypnutý. Vydá-li takové zařízení jakýkoliv zvuk či jiný signál, prohrává příslušný hráč svou partii. Soupeři bude přiznána výhra. Nemůže-li však soupeř dát hráčovu králi mat žádnou posloupností přípustných tahů, bude mu přiznána pouze remíza.
 
S: Pokuty:
Za porušení nebo nedbání ustanovení soutěžních dokumentů, zejména Soutěžního řádu, Rozpisu soutěže, dodatků rozpisu nebo pokynů vydaných vedoucím soutěže jsou v souladu s odstavcem 2.9. a články 3.5.6. a 5.3.4. Soutěžního řádu stanoveny pokuty. Pokuta je závazkem oddílu či klubu, jehož je družstvo součástí, vůči KŠS K. Vary a bez jejího zaplacení nebude do soutěží řízených KŠS K. Vary přijato žádné družstvo příslušného oddílu či klubu.
Družstvo, které se během soutěže bez důvodu zaviněného vyšší mocí nedostaví k utkání, bude pokutováno s přihlédnutím k míře zavinění, ovlivnění soutěže a úspoře nákladů tohoto družstva takto:
500,- Kč, pokud jde o družstvo startující v Krajském přeboru I a II
300,- Kč pokud jde o družstvo startující v Krajské soutěži
Za manipulaci se soupiskou, za kterou je považováno zejména to, že hráč jako člen základní sestavy družstva nesehraje v průběhu celé soutěže bez závažného důvodu alespoň dvě partie, bude družstvo pokutováno za každého takového hráče částkou:
200,- Kč za jednu neodehranou partii / 400,- Kč za dvě neodehrané partie pokud jde o hráče družstva v v Krajském přeboru I a II
50,- Kč za jednu neodehranou partii / 100,- Kč za dvě neodehrané partie pokud jde o hráče družstva v v Krajské soutěži
Za porušení sportovní etiky je považováno nastoupení do utkání s nižším počtem hráčů dle článku 3.6.4 Soutěžního řádu (neobsazení šachovnice). Provinivší se družstvo bude pokutováno:
V Krajské soutěži nebude pokutováno
V Krajském přeboru I a II je pokuta 100,- Kč za každou neobsazenou šachovnici. Družstvo však nebude pokutováno, pokud za celou soutěž nastane jen jeden případ neobsazení šachovnice jeho vinou a to ještě pouze pokud k neobsazení nedojde v posledním kole soutěže.
Za porušení sportovní etiky a znevážení soutěže, za které je považována kontumace partií dle článku 3.6.4 Soutěžního řádu (nedostavení se hráče do jedné hodiny od stanoveného začátku utkání) bude družstvo pokutováno:
Krajský přebor I a II:
450,- Kč za kontumaci první šachovnice
400,- Kč za kontumaci druhé šachovnice
350,- Kč za kontumaci třetí šachovnice
300,- Kč za kontumaci čtvrté šachovnice
250,- Kč za kontumaci páté šachovnice
200,- Kč za kontumaci šesté šachovnice
150,- Kč za kontumaci sedmé šachovnice
100,- Kč za kontumaci osmé šachovnice
Krajská soutěž:
250,- Kč za kontumaci první šachovnice
200,- Kč za kontumaci druhé šachovnice
150,- Kč za kontumaci třetí šachovnice
100,- Kč za kontumaci čtvrté šachovnice
 50,- Kč za kontumaci páté šachovnice
Pokuta za pozdě odeslanou přihlášku je 100,- Kč.
Pokuta za odhlášení ze soutěže je 100,- Kč.
Pokuta za pozdní hlášení výsledku utkání je 100,- Kč.
 
Pokuty udělují vedoucí soutěží, kteří mají právo udělovat případné další pokuty dle čl. 2.9.2. Soutěžního řádu. Pokuty schvaluje STK KŠS K.Vary.
 
T: Zápočet na LOK a ELO FIDE:
Soutěže budou započteny na LOK ČR. Krajský přebor I bude započten na ELO FIDE. Vedoucí soutěží zašlou výsledky k zápočtu v předepsané formě do 7 dnů od uzavření soutěže. 
 
U: Platby:
Všechny předepsané platby (startovné, poplatky, pokuty, …) se hradí bankovním převodem či vložením hotovosti na přepážce na účet KŠS KV u Raiffeisen Bank Karlovy vary, číslo účtu 915976001/5500. Kopii dokladu o provedené platbě není nutné přiložit k přihlášce do soutěže, pokud v přihlášce vyplní identifikace platby.
Doporučené variabilní symboly plateb:
TJ Jiskra Aš 3515001
ŠK Mariánské Lázně 3515003
AVZO-STSČ Františkovy Lázně 3515004
ŠK K-servis Cheb 3515005
Karlovarský šachklub Tietz 3515051
ŠK Karlovy Vary 3515052
TJ Tašovice 3515053
TJ Olympie Hroznětín 3515055
TJ Ostrov 3515057
ŠK Caissa Nová Role 3515058
TJ Sokol Teplá 3515059
TJ Baník Habartov 3515101
TJ Spartak Horní Slavkov 3515102
TJ Baník Sokolov ŠO 3515103
ŠK Global Sokolov 3515105
TJ Spartak Chodov 3515106 
Za variabilní symbol doplňte dva znaky podle charakteru platby:
13 – startovné v KPI a KPII
14 – startovné v KS
34 – poplatek při námitce nebo odvolání na úrovni KŠS
31 – uhrazení pokuty
Při kumulovaných platbách uvádějte variabilní symbol podle převládajícího charakteru platby.
 
 
 
Martin Hajšman, 
předseda STK KŠS Karlovy Vary
mobil:602350047, Email: mhajsman@tietz.cz
 
 
P Ř I H L Á Š K A
Je součástí dokumentu ke ztažení.
Zpět