Osmý ročník Vánočního turnaje mládeže v Chebu zná své vítěze

12.01.2023 10:46

V sobotu 17. prosince 2022 pořádal ŠK Valdštejn Cheb tradiční mládežnický turnaj v šachu. Hrálo se v krásném sále objektu Kanov na křižovatce Evropská a Pivovarská.

Turnaj byl rozdělen do kategorií starší žáci nar. 1.1.2005 - 31.12.2009 a mladší žáci nar. po 1.1.2010. Samostatně vyhlášeny pak byly tři nejlepší dívky a letos poprvé se také bojovalo o nejlepšího chebského přeborníka mladšího a staršího. Hrálo se 2x20 minut bez zápisu na 7 kol.

Na turnaj přijelo celkem 36 hráčů. V kategorii mladších startovalo 22 a ve starších 14 žáků. 

V mladších žácích si nejlépe počínal Jonáš Kubát z domácího ŠK Valdštejn Cheb, který pouze jednou remizoval a o půl bodu turnaj vyhrál před svým týmovým parťákem Danielem Vo. Třetí Jaroslav Ugrenovich bral s 5,5 body třetí místo. Špička turnaje tedy byla velmi vyrovnaná.

Ve starších žácích se jako celkově nejlepší předvedla Michaela Šedá (Karlovarský šachklub Tietz), která získala 6,5 bodu. Na druhém místě pak skončil Dominik Novotný, rovněž z Tietzu s 5,5 body. Třetí místo se 4 body obsadila teprve desetiletá Nikola Kůsová z ŠK Spartak Chodov.

Dívky byly hodnoceny podle získaných bodů napříč kategoriemi. Na prvním místě Michaela Šedá, na druhém Nikola Kůsová, na třetím Sibyla Řezníčková  (ŠK Tachov).

V kategorii do 12 let získal letošní titul chebského přeborníka Jonáš Kubát. V kategorii do 17 let je chebský přeborník Petr Rataj.

Děkujeme klubu ŠK Valdštejn Cheb, že již po osmé umožnili dětem v našem kraji poměřit své síly v tradičním předvánočním turnaji.

Výsledky: mladší, starší

Web pořadatelského klubu: www.sachy-cheb.cz

Autor článku: Miloš Hüttner (s přispěním webu www.sachy-cheb.cz)

 

Zpět