KP mládeže zahájilo svým prvním kvalifikačním turnajem v Chodově

02.12.2022 10:54

V sobotu 26. listopadu 2022 odstartoval v Chodově karajský přebor mládeže svým prvním kvalifikačním turnajem. Hrálo se v jídelně ZŠ Komenského. Na startu se sešlo celkem 43 hráčů, kteří se utkali ve čtyřech samostaných věkových kategoriích.

Kategorie U10 (ročníky narození 2014 a ml.) se hrála systémem každý s každým, neboť se přihlásilo pouze 7 hráčů. Vítězem se podle očekávání stal Daniel Vo, stříbrný z nedávného mistrovství Čech mládeže do 8 let. Chebský talent vyhrál s plným bodovým ziskem, před Filipem Pokorným z ŠK Karlovy Vary a domácím Jakubem Surým.

Kategorie U12 (ročníky 2012 a ml.) se stala kořistí domácí Nikoly Kůsové, která získala 6 bodů, stejně jako druhý Filip Grosser z KŠ Tietz, ale díky vzájemnému vyhranému duelu se mohla radovat z prvního místa. Třetí místo bralo překvapení z ŠK Valdštejn Cheb v osobě Jonáše Kubáta.

Kategorii U14 (ročníky 2010 a ml.) s plným bodovým ziskem ovládl oslavenec Jaroslav Ugrenovich z ŠK Karlovy Vary, který tak stylově oslavil své dvanácté narozeniny :-). Stříbro získala Valeriya Zhivak před Vojtěchem Červinkou. Pódium tak kompletně ovládl tým ŠK Karlovy Vary.

Nejstarší kategori U16 byla nejen nejpočetnější, ale i nejvyrovnanější. Dle očekávání si vítězství nakonec odvezl z Chodova Vojtěch Tegda z KŠ Tietz. Druhé místo bral nováček a Vojtovo nový kolega Hordi Tsivinskyi. Bronz vybojoval domácí Lukáš Zrůst, který opět hraje o dvě věkové kategorie výše. 

Poděkování patří klubu ŠK Spartak Chodov za uspořádání turnaje a všem hráčů, kteří se rozhodli smysluplně trávit víkendový den.

Druhý kvalifikační turnaj proběhne 18. února 2023.

 

Autor článku: Miloš Hüttner s výrazným přispěním webu ŠK Spartak Chodov

Výsledky: U10, U12, U14 a U16

Stránky pořadatele

Rozpis soutěže

 

Zpět