KP družstev starších žáků 2022/23 za první polovinou

14.01.2023 11:23

Do krajského družstev starších žáků se v této sezóně přihlásilo šest družstev, a tak se po dlouhých letech bude tento přebor hrát opět na dvě části. První tři kola proběhla 7. ledna 2023 v DDM na Čankovské v Karlových Varech, závěrečná dvě kola proběhnou 28. ledna 2023 v jídelně ZŠ Poštovní v Karlových Varech.

Do přeboru nastupují pěti-členná družstva s ročníky narození 2007 a ml., s povinnou jednou dívkou (nebo super mladším žákem 2012 a ml.) a jedním mladším žákem 2010 a ml. Hraje se na 5 kol, každý s každým, tempem 40 minut na partii + 30s/tah pro každého hráče.

Po prvním srazu jsou na čele s devíti body doposud neporažené celky ŠK Karlovy Vary a ŠK Valdštejn Cheb. Jejich vzájemný souboj v pátém kole tak velmi pravděpodobně bude přímým bojem o postup do ligy mládeže pro sezónu 2023/24, kam postoupí pouze vítěz přeboru.

Na třetím místě jsou s třemi body týmy ŠK Spartak Chodov a KŠ Tietz C. Pátá příčka zatím patří jednobodovým celkům KŠ Tietz D a KŠ Tietz C.

Děkujeme Šachovému klubu Karlovy Vary za uspořádání prvního srazu a budeme se těšit na napínavá závěrečná dvě kola, které bude pořádat 28. ledna KŠ Tietz v jídelně ZŠ Poštovní v Karlových Varech. Propozice ke druhém srazu najdete zde.

Průběžné výsledky

Článek na webu ŠK K.Vary

Autor článku: Miloš Hüttner

 

Zpět