Vojta Tegda vítězem podzimního turnaje mládeže v Karlových Varech

28.11.2022 06:26

V sobotu 12. listopadu se po třech letech uskutečnil v Karlových Varech na ZŠ Poštovní podzimní turnaj mládeže (ročníky 2004 a ml.). Pořadatelem akce byl místní Karlovarský šachklub Tietz.

Osm ratingově nejsilnějších hráčů sehrálo uzavřený A-turnaj hraný systémem každý s každým. Ostatní děti byly zařazeny do jediného společného B-turnaje hraného švýcarským systémem na 7 kol. V obou turnajích se hrálo tempem 15 minut na partii + 5s/ tah.

V A-turnaji zvítězil s 5,5 body domácí Vojta Tegda, který o půl bodu předčil svého klubového kolegou Dominika Novotného.  O další půlbod zpět skončil na třetím místě nejmladší účastník A-turnaje Lukáš Zrůst (ŠK Spartak Chodov).

V B-turnaji se na prvních třech místech umístili tři hráči/ky, kteří získali v turnaji 5,5 bodu. O jejich konečném umístění tak rozhodla až minitabulka vzájemných zápasů, kterou měl ve svůj prospěch nakloněnou Jára Ugrenovich (ŠK K.Vary). Jára se tak stal vítězem B-turnaje a získal právo startu v příštím roce v A-turnaji. Na stříbrné příčce skončil jeho týmový kolega Vojta Červinka (ŠK K.Vary) a bronz si odvezla domácí Anička Koval (KŠ Tietz).

Pořadatelé ještě jednou ZŠ Poštovní Karlovy Vary za poskytnutí pěkných prostor pro hru a také děkují všem hráčům, trenérům i rodičům za účast a budou se těšit za rok na viděnou.

Autor článku: Miloš Hüttner

Výsledky: A-turnaj, B-turnaj

 

Zpět