projekt Statutární rozhodčí KŠS KV

16.09.2019 21:27

Vedoucí projektu: Ladislav Hajšman, e-mail: ladislav.hajsman@tietz.cz, tel. 602 716 568

Výkonný výbor projekt schválil na svém zasedání dne 24.5.2019.

Principem projektu je, že pokud se v klubech najdou zájemci o práci rozhodčího a aktivně se do projektu zapojí, dostanou vstupní školení/seminář rozhodčího zdarma a malý příspěvek jako část odměny rozhodčího, kterou jim mají kluby (=pořadatelé akcí) podle ekonomické směrnice ŠSČR vyplácet, ale bohužel se tak často (možná vždy) neděje.

Podmínky pro zapojení – zájemci z řad členů klubů KŠS KV musí postupně splnit tyto podmínky:

  • Účastnit se každoročního školení/semináře rozhodčích organizovaného KR KŠS KV, vstupní školení/seminář se uskuteční 21.-22.9.2019 v Chodově.
  • Uzavřít dohodu o pracovní činnosti s KŠS KV na výkon funkce rozhodčího – bude uzavřena na vstupním školení/semináři nebo následně.
  • Aktivně pracovat jako rozhodčí v průběhu soutěžní sezóny v rámci soutěží KŠS KV – první sezóna bude 2019/2020.

Zapojení do projektu je dobrovolné, ostatní rozhodčí v kraji , kteří nemají o tento projekt zájem, mohou i nadále fungovat za stejných podmínek jako dosud, účast v projektu není povinná a rozhodčí neúčastnící se projektu nemohou být za neúčast diskriminováni.

Co za to?

Od KŠS KV statutární rozhodčí dostane:

  • Pravidelné každoroční bezplatné školení a seminář s informacemi o vývoji v oblasti práce rozhodčího.
  • Dílčí příspěvky na náklady stanovené ekonomickou směrnicí ŠSČR (povinnost hradit náklady ukládá směrnice ŠSČR pořadatelům utkání).
  • Případné další dílčí příspěvky na náklady za řízení dalších krajských mistrovských soutěží až do vyčerpání rozpočtové položky KSS KV.

Schválená výše dílčích příspěvků na náklady statutárních rozhodčích od KŠS KV:

R3 - 100 Kč (hrající 50 Kč)

R2 - 150 K4 (hrající 75 Kč)

Položka k dispozici v rozpočtu kraje je 8000 Kč.

Důležité: Zájemci o práci v rámci projektu statutární rozhodčí se přihlásí nejpozději do 21.9., zároveň s přihláškou na školení/seminář 21.-22.9. u vedoucího projektu. Ve výjimečném případě může být účast na školení/semináři řešena individuální dohodou s vedoucím projektu.

 

L.Hajšman 5.9.2019

Zpět