Podpora šachových oddílů a kroužků 2016

30.09.2016 08:45

Chtějí-li mít oddíly nárok na dotaci z projektu „Podpora šachových oddílů a kroužků 2016 (POK2016) musejí zástupci jednotlivých oddílů zaslat nejpozději do 15. října 2016 předsedovi KM KŠSKV (M. Hüttner) vyplněný excelovský soubor s pravdivými údaji o svých aktivních mládežnících. Aktivním mladým šachistou se rozumí žáci (žák/žákyně) narození v roce 1998 a mladší, kteří v období od 1. 10. 2015 do 30. 9. 2016 odehrají minimálně čtyři započitatelné turnaje a mají platnou registraci v ŠSČR pro rok 2015 nejpozději k 30. 9. 2016.

Obecné informace

Všechny potřebné informace o termínech a pravidlech naleznete na svazových stránkách v této sekci, která je přímo vyhrazena pro POK2016. Doporučuji především prostudovat obecný projektový materiál, manuál a vzorový seznam.

Krajský seznam

Jelikož seznam mládežníků uvedený na svazových stránkách je společný pro celou ČR a je datován k 3.1.2016, byl pro potřeby oddílů KŠSKV tento soubor upraven a aktualizován tak, že obsahuje pouze mládežníky z našeho kraje, je datován k 29.9.2016 a hlavička turnajů je již rozšířena o turnaje v Karlovarském kraji.

Aktualizovaný seznam pro KŠSKV si můžete stáhnout zde. Pokud si chcete udělat představu o tom, jak má vypadat výstupní soubor, který budete zasílat předsedovi KM KŠSKV, podívejte se na vzorově vyplněný seznam Karlovarského šachklubu Tietz.

Seznam uznatelných turnajů

Zde si můžete stáhnout seznam jednotlivých turnajů, které se objevují v hlavičce excelovského souboru. Jedná se o základní turnaje ŠSČR a KŠSKV. Jako uznatelné turnaje se ale počítají i kterékoliv turnaje hrané v období 1. 10. 2015 do 30. 9. 2016, které se počítaly na ELO FIDE nebo LOK ČR pro praktický šach nebo rapid šach. Pokud máte v svém oddílu svěřence, který hrál na uznatelném turnaji, který není součástí hlavičky excelovského souboru (typicky doprovodné turnaje při MČR nebo MČech nebo turnaje v Ústeckém kraji), můžete do prázdných okének v hlavičce tento turnaj dopsat (viz např. v seznamu KŠ Tietz položky – Czechopen, ME mládeže, GP Klášterec, GP Chomutov, Klubový přebor KŠ Tietz).

Shrnutí, jak postupovat (checklist)

  • Přečíst si informace na webových stránkách svazu
  • Stáhnout si aktualizovaný seznam dětí pro náš kraj
  • Seznam si upravit pro svůj oddíl dle manuálu na stránkách svazu
  • Vyplnit údaje o svých mládežnicích dle započitatelných turnajů (viz seznam turnajů anebo kterýkoliv turnaj započítaný na ELO FIDE nebo LOK ČR pro praktický šach nebo rapid šach).
  • Zkontrolovat si seznam, zda odpovídá požadavkům projektu, jako vzor použijte seznam KŠ Tietz.
  • Nejpozději do 15.10.2016 zaslat e-mailem seznam svého oddílu předsedovi KM KŠSKV (milos.huttner@fsv.cvut.cz) + v kopii p. Anotnínu Ambrožovi (podporakrouzku@chess.cz)-     

Do 7. 11. 2016 KM ŠSČR vypočte a na webových stránkách zveřejní přehled klubů, jejichž kroužky splnily podmínky pro udělení dotace a její výši. Dotace je určena na úhradu odměn trenérům šachových kroužků klubů. Vyplacena bude na základě faktury vystavené Šachovému svazu ČR nejpozději do 30. listopadu 2016.

Zpět