Karlovarská věž 2022 je minulostí

19.03.2022 09:15

V sobotu 5. března proběhl v DMM v Karlových Varech závěrečný díl kvalifikace KP mládeže 2021/22. Na startu čtyř věkově oddělených turnajů se sešlo celkem 48 hráčů. Všechny čtyři turnaje byly zaštítěny pod názvem Karlovarská věž 2022 a o pořádání se postaral Šachový klub Karlovy Vary. Ve hře byl v kategorii HD10 titul krajského přeborníka, v ostatních kategoriích se bojovalo o šestici účastnických míst v květnovém finále.

kategorii HD10 (ročníky 2013 a ml.) si v desetičlenném startovním poli vedle nejlépe chodovský Jakub Surý (ŠK Spartak Chodov), který zvítězil s náskokem půlbodu před dvojicí Filip Pokorný a George Ugrenovich (oba ŠK K.Vary).

I v kategorii HD12 (ročníky 2011 a ml., 12 účastníků) zvítězil zástupce (respektive zástupkyně) chodovského šachového klubu, když se vítězkou s 6,5 body stala Nikolka Kůsová (ŠK Spartak Chodov). Její největší soupeřka Dianka Romanko (ŠK K.Vary) vinou remízy v posledním kole skončila o půl bodu zpět. Na bronzový stupínek se díky vítězství v poslední partii vyšvihl Pavel Jirků (ŠK Spartak Chodov).

V nejpočetnější kategorii HD14 (ročníky 2009 a ml., 15 účastníků) si pro jednoznačné vítězství dokráčel přespolní Jakub Jindra (TJ Klášterec nad Ohří), který vyhrál ve všech svých sedmi partiích. S odstupem dvou bodů skončili druhý Vojta Salí (KŠ Tietz) a třetí Aleš Zrůst (ŠK K.Vary). Na celkově čtvrté příčce, ale v kraji třetí, skončil Jaroslav Ugrenovich (ŠK K.Vary).

V nejstarší kategorii HD16 (ročníky 2007 a ml, 11 účastníků), zvítězil s pohodlným jednobodovým náskokem Petr Mikoláš (ŠK K.Vary) před druhým Vojtou Tegdou. O půl bodu zpět pak bylo hned trio hráčů, z nichž nejlepší pomocné hodnocení měl tepelský Adam Boček (TJ Sokol Teplá), který tak bral bronz.

V kategorii dívek, vyhlašované dle umístění napříč všemi turnaji, zvítězila Nikča Kůsová před druhou Diankou Romanko a třetí Míšou Šedou (KŠ Tietz).

Děkujeme Šachovému klubu Karlovy Vary za dlouhodobou podporu mládeže a za uspořádání závěrečného dílu kvalifikace!

 

Výsledky: HD10, HD12, HD14 a HD16

Autor článku: Miloš Hüttner

 

Zpět