Desatero pořadatele krajského přeboru

28.02.2016 16:29

 

Desatero pořadatele krajských mistrovských soutěží (dále jen přeborů) všech kategorií

 

Toto desatero je určeno pro pořadatele přeborů Krajského šachového svazu Karlovy Vary. Nenahrazuje jiné dokumenty platné pro tyto přebory, pouze je rozšiřuje, či zdůrazňuje některé jejich body.

 

  1. Propozice turnaje, který je přeborem, musí obsahovat název přeboru. Jako spolupořadatel akce musí být uveden Krajský šachový svaz Karlovy Vary a eho logo.

 

  1. Přebor musí být hrán v souladu s platnou legislativou FIDE a ŠSČR a toto musí být v jeho propozicích uvedeno. Pro vyhodnocení pořadí musí být použita kritéria dle platného Soutěžního řádu. Dále musí být přebor hrán v souladu s pokyny příslušných komisí a řídících orgánů ŠSČR.

 

  1. Forma a sportovně-technické podmínky přeboru musí maximálním možným způsobem odpovídat formě a sportovně-technickým podmínkám navazujících republikových kol. Jakákoliv odchylka musí být pořadatelem přeboru dostatečně předem nahlášena, projednána a odsouhlasena s výborem KŠS (pověřenou komisí), jinak nesmí být uvedena v platnost.

 

  1. Pořadatel přeboru je povinen si zajistit aktuální přehled členské základny Karlovarského kraje v dané kategorii, který je v den vyhlášení výsledků starý nejvýše 1 týden.

 

  1. Pořadatel přeboru je povinen vyhlásit přebor veřejně a včas. Za minimální splnění této podmínky se považuje rozeslání propozic přeboru na všechny registrované aktivní kluby kraje nejpozději 4 týdny před přeborem.

 

  1. Pořadatel přeboru je povinen pro řízení přeboru zajistit školeného rozhodčího.

 

  1. Pořadatel a rozhodčí přeboru musí před zahájením přeboru ověřit jeho startovní listinu a v ní jednoznačně uvést ty startující, kteří se mohou v krajském přeboru umístit. Zároveň musí uvést, jakým způsobem ovlivní pořadí v krajském přeboru sehrané partie s ostatními účastníky.

 

  1. Pořadatel je povinen po skončení přeboru veřejně vyhlásit samostatné konečné pořadí hráčů v krajském přeboru, kteří jsou uvedeni v přehledu dle bodu 4. tohoto desatera. Toto pořadí je povinnen odeslat na STK ŠSČR a na STK KŠS Karlovy Vary.

 

  1. Pořadatel je minimálně povinen předat hráčům na prvních třech místech krajského přeboru diplomy.

 

  1. Výsledková listina turnaje musí být opatřena informací o spolupořadateli akce Krajském šachovém svazu Karlovy Vary. Ve výsledkové listině musí být pořadí hráčů v kraji uvedeno buď jako zvláštní pořadí krajského přeboru, nebo musí být uvedeno odděleně, např. v samostatném sloupci.

 

Ladislav Hajšman, 6.6.2006

 

Dokument ke stažení - desatero.pdf (79,1kB)

Zpět